Skip to content

Болка

Повече за проблема

Болката в зъба е много неприятно състояние, което изисква бързи и адекватни мерки. Болката може да варира от лек дискомфорт до непоносима, пулсираща болка в зъбите или челюстта, изискваща спешна лекарска намеса. Най-честите причини за зъбобол са кариес, инфекция на кореновите канали, възпаление на венците, заболяване на ставата на челюстта, болка в мъдрец.

ОТ КАКВО СЕ ПРИЧИНЯВА?

Болката може да бъде вследствие от много причини – кариес, пулпит, възникнал в резултат на нелекуван кариес, гингивит, пародонтит, растящи мъдреци, фрактуриран зъб, стискане със зъби( бруксизъм), проблеми с темпоро-мандибуларната става и т.н.

ДИАГНОСТИКА

Правилната диагностика е от първостепенно значение за лечебния процес и овладяване на болката. В Дентална клиника The Top това се постига благодарение на клиничния опит на нашия екип и модерната апаратура, с която разполагаме.

ИЗБЕРЕТЕ ПРОФЕСИОНАЛНО РЕШЕНИЕ

КАКВО Е
РЕШЕНИЕТО?

В клиника The Top ще можете да се възползвате от най-съвременното оборудване за изследване и диагностика, включващо интраорални скенери, 3D принтери, дигитален рентгенов апарат за секторни снимки, панорамни и 3D снимки, които позволяват триизмерен изглед на зъбите и челюстите.

След обстоен дентален преглед, включващ снемане на зъбен статус, рентгенова снимка, фотопротокол и диагностициране произхода на болката, предстои обсъждане на предвартелно изготвения план на лечение с нашия екип от специалисти.

Адрес

София, бул. Цариградско шосе 96

Елипс център ет. 11

Телефон

+359 87 706 7777

Е-майл

wecare@thetopdental.com