Skip to content

Брекети

Днешната ортодонтия предлага повече видове брекети отвсякога.Те са: метални брекети, керамични брекети, лингвиални брекети и Invisalign.Металните брекети са много по-малки и по-леки, отколкото повечето възрастни си спомнят. Те са изработени от неръждаема стомана и са по-изгодни финансово. Залепят се към предната повърхност на зъба и се свързват с метална дъга. Дъгите днес са топлинно активиращи се от температурата на тялото Ви, така че процесът на придвижване на зъбите е по-лесен и безболезнен. Цветните ластици, които могат да свързват дъгата към брекетите, придават индивидуалност и позволяват както на малките, така и на по-големите, да изразят себе си.

Лечение на
проблема

Друг вид брекети – Damon, не се нуждаят от ластици, тъй като имат слот, в който дъгата влиза. Това означава по-малко посещения в денталната клиника, по-малко триене и натиск върху зъбите. С тях оралната хигиена е по-лесна.

Брекети-768x490

Керамичните брекети са естетични. Те се сливат с цвета на зъбите. Дъгите също могат да са в близък до зъбите цвят. Те са по-незабележими и избор за пациентите, които не искат да се вижда отдалеч, че се лекуват ортодонтски. Тяхната цена е по-висока, но движението на зъбите е по-бързо. Лесно могат да се преоцветят при неспазване на добра хигиена.

При първичния преглед, нашите ортодонтски специалисти ще Ви прегледат, че сканират Вашите челюсти и ще направят 2 вида рентгенови снимки. Те ще Ви обяснят какви възможности за ортодонтско лечение имате. След почистване на зъбите с ултразвук и лечение на налични кариеси, брекетите се залепват за всеки зъб със специално лепило. Необходими са редовни прегледи, за да се следи движението, да се сменят дъги, ластици и други ортодонтски средства.

Адрес

София, бул. Цариградско шосе 96

Елипс център ет. 11

Телефон

+359 87 706 7777

Е-майл

wecare@thetopdental.com