Skip to content


All-on-4/all-on-6

All-on-4/ All-on-6 е лечение, което предлагаме при изцяло обеззъбени пациенти. X е броят на имплантите във всяка челюст. Четири импланта са минимум. Въпреки че цената на 4 импланта звучи по-привлекателна от цената на повече, понякога във всяка челюст трябва да се поставят поне шест импланта. Няма универсална ситуация, така че след интраорален преглед от нашите специалисти и компютърна томография, пациентът ще знае точния брой на необходимите импланти.

Лечение на
проблема

След първоначален преглед и планиране, нашите зъботехници ще създадат 2 вида водачи – протетичен и хирургичен. Те правят операцията много по-лесна за специалистите и по този начин имплантите се поставят точно на планираното място.

DSC_0666-768x474

Под локална анестезия се отваря ламбо и се разкрива костта. През хирургичния водач чрез поредица от фрези се създава „легло“ за имплантите. След това те се поставят в костта. Ламбото се зашива. При тази процедура, възстановяването на липсващите зъби става с така наречения хибриден мост. Той е нещо средно между протеза и мост. В повечето случаи той е пластмасов – част от венците и зъбите се възстановяват с тази пластмаса, но има много по-малък обем от обикновена протеза. Също така позволява 60% връщане на дъвкателните функции, тъй като е прикрепен към имплантите и не се движи. Може да се постави до 48 часа след операцията, така че пациентът да се радва на нова усмивка по-скоро. Важно е в този случай да се постигне добра първична стабилност на имплантите. Тя се мери след поставянето на имплантите със специално устройство.

Адрес

София, бул. Цариградско шосе 96

Елипс център ет. 11

Телефон

+359 87 706 7777

Е-майл

wecare@thetopdental.com