Skip to content

Дентални Импланти

Зъбните импланти са най-съвременният метод за възстановяване на обеззъбени участъци в наши дни.  Специалистите ни по имплантология са се обучавали в международни дентални университети при едни от най-добрите лектори и специалисти в света, за да могат да гарантират на своите пациенти най-високо качество на лечение.

Лечение на
проблема

Зъбните импланти са винтове, които са изработени от титан. Това е биосъвместим метал, който дори и хората с алергии към метал могат да имат в устата си. Имплантът е предназначен да замести корена на липсващия зъб. Когато липсват няколко зъба, могат да се поставят повече от един импланта. След интеграцията на имплантите  в костта,  се поставят корони, мостове или протези, за да се възстанови нормалната функция и естетика на съзъбието.

AdobeStock_296774306-scaled-p2pprftxzul8hx4i4wynmgsq7dlp61t0yc476nlw9s

Ако посетите нашата клиника за консултация за дентални импланти, ще направим рентгенова снимка, 3D скенер и дигитално сканиране. Ще Ви попитаме за медицинската Ви история. Нашите имплантолози ще Ви дадат съвет за това какъв е най-добрия план за лечение за Вас, дали имплантите са най-добрият избор, колко импланти ще Ви трябват и какъв тип, ще е необходимо ли костно заместване или повдигане на синуса. Ще бъде назначен час за операцията. Няколко дни преди операцията ще се  направи  почистване на зъбния камък и плака , за да намалим бактериалното число в устата. 

Ще направим внимателно планиране на операцията и ще създадем два вида водачи – протетичен и хирургичен с помощта на 3D томографията и дигиталното сканиране. Ще ги принтираме в нашата лабораторията. Те ще помогнат за прецизното  и правилно поставяне на имплантите, намалявайки възможността за грешка, както и  оперативното време. 

Процедурата за поставянето на един или повече импланта започва с поставяне на  анестезия. Отваря се ламбо, за да се разкрие костната тъкан. Следва, поредица от имплантологични фрези за оформяне на “леглото” за импланта. След това имплантът се завинтва в леглото и раната се зашива. Процедурата е минимално инвазивна за максимален следоперативен комфорт на пациента. 

Времето за интеграция на импланта в костта е индивидуално и отнема приблизително 3 месеца. След това се прави временна корона, за да се оформят венечните тъкани по възможно най-естетичния и биологичен начин. Три месеца по-късно се поставя постоянната корона. Друга възможност е незабавното натоварване – временната корона се поставя след операцията, когато има индикации за това.

Адрес

София, бул. Цариградско шосе 96

Елипс център ет. 11

Телефон

+359 87 706 7777

Е-майл

wecare@thetopdental.com