Skip to content

Импланти
в един ден

Имедиатното  или незабавното натоварване на имплантите представлява поставяне на временна корона  върху импланта до 48 часа след хирургичната процедура. Това е изключително подходящо за пациенти, на които им предстои интервенция във фронталната област.

Лечение на
проблема

Има някои индикации за този тип имплантологично лечение. По време на прегледа Ви и след компютърната томография, нашите имплантолози ще Ви информират дали сте подходящ случай за този вид лечение.

DSC_9991-768x513

Имедиатното натоварване може да се осъществи,когато сте в добро здраве, не сте тежък пушач и имате достатъчно количество на костната тъкан. Поставянето на импланта може да се извърши веднага след екстракцията на зъба, в алвеолата на извадения зъб или на вече заздравяло място.

След внимателно планиране се извършва операцията. Преди процедурата нашите дентални лекари ще направят хирургичен и протетичен водач, което спомага за екзактното протичане на операцията. Благодарение на водачите, прецизността е увеличена, а имплантите се поставят точно на планираното място. Съкращава се и оперативното време. При този вид имплантиране може да се отвори ламбо, а може и имплантът да се постави директно в екстракционната рана. Имплантът трябва да има добра първична стабилност, за да се извърши имедиатното натоварване. Ако имплантът няма добра първична стабилност, не може да се извърши незабавно натоварване. Нашите специалисти ще измерят първичната стабилност на импланта със специално устройство.Ако инициалната стабилност е достатъчна,следва поставянето на временната корона. Оздравителният процес отнема около 3 месеца, когато може да се постави постоянна корона. Имедиатно могат да се натоварят повече от един имплант.

Процедурата на моменталното имплантиране има няколко предимства – има само една хирургична процедура за пациента, времето за лечение се съкращава и пациентът не напуска клиниката с липсващ зъб.

Адрес

София, бул. Цариградско шосе 96

Елипс център ет. 11

Телефон

+359 87 706 7777

Е-майл

wecare@thetopdental.com