Skip to content

Инвизалайн / Керамични
брекети

Когато чуят за ортодонтското лечение, много пациенти все още си представят огромните скоби в устата на децата по старите филми. Днес ортодонтското лечение е напреднало до степен, в която остава незабележимо за много хора. Въпреки, че напоследък станаха модерни ярките брекети с различни цветове ластици, Дентален Център The Top предлага Invisalign или керамични брекети на пациентите, които биха желали „невидимо“ / „дискретно“ ортодонтско лечение. 

Лечение на
проблема

Керамичните брекети имат същата функция като металните, но са изработени от керамика. Те се сливат с цвета на зъба. Дъгата, която се поставя в слотовете на брекетите, също може да бъде бяла, което важи и за ластиците.

-БРЕКЕТИ-oz4nup0uum6vv92gozvkk43xpl3bvo04i3z3pex480

Ортодонтското лечение започва с внимателен интраорален преглед, дигитално сканиране, отливане на диагностични модели и няколко рентгенови снимки. Това помага за създаването на план на лечение от нашите ортодонтски специалисти. След това брекетите се прикрепят към зъбите с фотополимерно лепило и с различни ортодонтски пособия зъбите започват да се движат в желаната посока. Лечението може да отнеме няколко месеца до години, в зависимост от сложността на случая. Освен това, зъбите трябва да се движат бавно, така че да не възникнат проблеми с венците или костта. Пациентът трябва да идва за редовни прегледи. Добрата устна хигиена е изключително важна за предотвратяването на гингивални проблеми и образуването на кариеси.

Дори още по-малко забележим вариант е лечението с Invisalign. След консултация с нашите специалисти, ще определим дали Вашият случай е подходящ за това лечение. Invisalign представлява система от шини, които са прозрачни и се адаптират към зъбите на пациента. Те могат да бъдат сваляни по време на хранене, което създава по-добри условия за поддържане на добра хигиена на устната кухина. Може да видите как ще изглеждате в края на лечението от самото му начало благодарение на 3D технология.

След първоначалния преглед, при който нашият ортодонт е определил, че Invisalign е лечението, което Ви е необходимо, се взема дигитален отпечатък от горната и долната челюст. Прави се поредица от фотоснимки. Тогава специален компютърен модел препоръчва начина, по който да протече ортодонтското Ви лечение. Състои се от определен брой шини, които ще бъдат сменяни на различни етапи, докато зъбите Ви се движат в желаната посока. Един комплект шини се носят около 20 часа на ден в продължение на 14 дни, след което те се обменят с нов комплект.

Адрес

София, бул. Цариградско шосе 96

Елипс център ет. 11

Телефон

+359 87 706 7777

Е-майл

wecare@thetopdental.com