Skip to content

КОСТНА ЗАГУБА

Повече за
проблема

Загубата на кост може да бъде локализирана или разпространена в цялата уста. Това може да се случи в следствие от: парадонтално заболяване, травма, стари недобре направени конструкции или пломби, загуба на зъби, инфекции и др.

ОТ КАКВО СЕ ПРИЧИНЯВА?

Важно е проблемът да бъде открит възможно най-рано. Ако венците Ви кървят или забелязвате оголване на зъбите си, е важно навременно посещение при дентален лекар. Дори и Вие да не забелявате проблем, специалист може да забележи стари възстановявания, които травмират околните тъкани и се отразяват във възпаление и съответно загуба на меки тъкани и кост.

ДИАГНОСТИКА

Редовното посещение при дентален специалист е важно за профилактиката на много заболявания – добре е профилактичен преглед да се прави на всеки 6 месеца.
С ултразвуково почистване и/или други пародонтални манипулации, както и обучение за правилно спазване на орална хигиена, процесът може да бъде забавен и дори спрян.

ИЗБЕРЕТЕ Професионално решение

Какво е
Решението?

Възможностите за лечение на костната резорбция зависят от причината. Ако това се дължи на пародонтит, нашите специалисти в тази област ще се погрижат за Вас след диагностициране на заболяването и определяне на тежестта му. Има хирургични процедури за костна аугментация, които при някои пародонтални джобове могат да се извършат.

Ако отдавна сте загубили зъбите си и Ви е казано, че не можете да имате импланти поради липса на достатъчно костна тъкан, нашите специалисти чрез орален преглед и 3D компютърна томография могат да Ви помогнат с второ мнение.

Костното присаждане може да се извърши заедно с поставянето на импланта. Нашите специалисти са се обучавали в едни от най-добрите дентални университети в света и самите те ръководят курсове, свързани с имплантологията и решаването на сложни клинични случаи.

Благодарение на новите хирургични методики и висококачествени материали, всеки проблем може да бъде решен. Костна присадка може да се постави и веднага след изваждане на зъбите, за да може по-късно там да бъде поставен имплант.

При присаждане на кост, пациентите ще трябва да изчакат резултата – обикновено между 3 и 6 месеца, докато костта се интегрира и стане достатъчно твърда. Дори и това да Ви звучи страшно, това не е процедура, която трябва да Ви плаши. Това е безболезнена и предсказуема хирургическа интервенция, която е рутинна за нашите специалисти.

Адрес

София, бул. Цариградско шосе 96

Елипс център ет. 11

Телефон

+359 87 706 7777

Е-майл

wecare@thetopdental.com