Skip to content

Кървящи венци

Повече за проблема

Кървенето на венците е симптом на пародонтално заболяване, наричано гингивит. Това означава, че венците са възпалени – признаци на възпалението са: зачервяване, подуване, болка и лош дъх.

 

От какво се причинява?

Най-честата причина за гингивит е неправилната хигиена на устната кухина и нередовните посещения при зъболекаря. Някои системни заболявания също имат своето влияние върху развитието на пародонтални проблеми.

Диагностика

Когато не миете зъбите си правилно, около зъбите и венците се натрупва зъбна плака. Тя съдържа бактерии и продукти на тяхната дейности, които дразнят вашите венци. Оставайки там, без да бъде отстранена, тя се втвърдява и превръща в зъбен камък. Той е с грапава структура, което води до още по-голямо натрупване на зъбна плака.

ИЗБЕРЕТЕ Професионално решение

 
 

Какво е
Решението?

Пренебрегването на споменатите по-горе симптоми може да доведе до напредване на гингивита до пародонтит. Пародонталната болест разрушава прикрепването на венците към корените на зъбите и води до загуба на гингивалните и костните тъкани. С напредването на заболяването, зъбите Ви могат да се разклатят и е възможна дори и загубата им. Пародонтитът е една от най-честите причини за загуба на зъби при възрастни.
Тъй като не можете да почистите сами натрупания зъбен камък, е важно редовно да посещавате дентален лекар. С проста процедура за почистване и полиране, направена с ултразвукови накрайници и специална полирна сода, ще възвърнем здравия външен вид на венците Ви. Ще проверим и за стари пломби, корони и мостове, които могат да ускорят натрупването на плака. Ще получите съвети как да поддържате оралната си хигиена на високо ниво.

 

Адрес

София, бул. Цариградско шосе 96

Елипс център ет. 11

Телефон

+359 87 706 7777

Е-майл

wecare@thetopdental.com