Skip to content

Лечение на
коренови канали

Кореновото лечение, акуратно изпълнено, е от изключително значение и важност за дългия живот на зъба, неговата функция и липсата на инфекция.

Зъбът се състои главно от 2 части – корени и корона. Короната е видимата част на зъба, корените се разполагат в челюстната кост. Короната е съставена от емайл, дентин и пулпа, а корените от цимент, дентин и пулпа. Пулпата е живата част на зъба -състои се от кръвоносни и лимфни съдове, нерви, недиференцирани клетки и съединителна тъкан. Когато кариесът достигне пулпата, тя се инфектира и пациентът усеща силна болка. Инфектираната пулпа е пълна с различни микроорганизми.

Има специална част от стоматологията, която изучава кореновата система на зъба – тя се нарича ендодонтия.

Лечение на
проблемa

В нашата клиника имаме висококвалифицирани ендодонтисти, които могат да се справят със сложни ендодонтски случаи.

root_canal-1024x683-1-768x512

Първо се поставя анестезия, за да бъде денталната процедура безболезнена за пациента. Поставя се kофердам, за да може каналната система на зъба да бъде изолирана от слюнката и бактериите в устната кухина. След това каналите на зъбите се разширяват и промиват със специални разтвори.

В The Top използваме висококачествени системи за машинна и химична обработка на каналите. Нашите ендодонтисти използват увеличение с микроскоп, за да може всеки детайл да се изпълни перфектно. След обработката на каналите следва запълването – херметизирането на кореновите канали с материали за конкретния случай. Преди и след лечението правим рентгенова снимка, за да сме сигурни в качеството на извършеното лечение.

В някои случаи се срещаме със стари коренови лечения, които не са прецизно извършени. В тези случаи инфекцията, която се образува около корените на зъбите, може да доведе до болка, подуване, дори абсцес. Възможно е да има и счупени инструменти, прагове и други усложнения, които само специалист в областта на ендодонтията може да разреши под микроскопско увеличение.

Адрес

София, бул. Цариградско шосе 96

Елипс център ет. 11

Телефон

+359 87 706 7777

Е-майл

wecare@thetopdental.com