Skip to content

Лечение на проблеми
със зъбни импланти

Имплантите са сигурен възстановителен метод, но в някои случаи могат да възникнат усложнения. Те са свързани или с някои системни нарушения, пушене, лоша устната хигиена, или механична повреда на импланта. Те се срещат само в 2-3% от клиничните случаи. Най-честото усложнение се нарича пери-имплантит. То се дължи на бактериална инфекция. Първоначално се локализира само във венците, след което започва да засяга костта. Започва резорбция на меките тъкани и костта и стабилността на импланта може да се компрометира. Важно е, когато се появи проблем с импланта, той да бъде решен възможно най-скоро, иначе се рискува загубата му. И не забравяйте – имплантът има дълъг живот,когато поддържате добра устна хигиена.

Лечение на
проблема

Може да има и проблеми поради липса на внимателно планиране и извършване на процедурата –  неправилна позиция на импланта, липса на достатъчно кост,  неправилен избор на имплант.

34

В нашата клиника сме уверени, че няма да загубите Вашите импланти поради клинични грешки или неправилен лечебен план. Предварителната подготовка и планиране са изключително важни са успеха на процедурата.

Адрес

София, бул. Цариградско шосе 96

Елипс център ет. 11

Телефон

+359 87 706 7777

Е-майл

wecare@thetopdental.com