Skip to content

Обвивни Корoни

Понякога загубата на зъбни структури е толкова напреднала, че пломбата или частичните коронки не са решение. В такива случаи короните са естетичен и функционален избор. Обвивна корона е метод на възстановяване при зъби с пукнатини и умъртвени зъби, които са с намалена здравина. Тренираните ни професионалисти в ресторативната дентална медицина ще изберат най-подходящия и малко инвазивен начин на възстановяване според вашия клиничен случай.

Лечение на
проблема

Зъбните коронки представляват “шапка”, която напълно обвива естествения зъб или абътмънта на импланта. Те обикновено са свързани със зъбната повърхност чрез различни видове цименти. Материалите за изработване на корони са  разнообразни – различни видове керамика, пластмаса, метал, метало-керамика и засилен композит.

-oz4n0py4wt5pmwlvq1fv1oerr8tyf509pr1orrd2n4

Нашите ресторативни специалисти ще препоръчат кой материал е най-добър за вашия случай, така че бюджетът да отговаря на естетическите нужди.

Първо, зъбът се изпилява за корона – изпиленият зъб прилича на по-малка версия на естествения. Ако има кариес, той се почиства и възстановява с композитен материал. Отпечатък се взима на същото или следващото посещение. Няколко проби могат да са необходими, за да се постигне перфектен резултат. Коронката пресъздава естествената анатомия, контактите със съседните и срещуположните зъби – тя е изключително естетично, функционално и издръжливо във времето възстановяване. 

Адрес

София, бул. Цариградско шосе 96

Елипс център ет. 11

Телефон

+359 87 706 7777

Е-майл

wecare@thetopdental.com