Skip to content

Ортодонтско
Лечение

Ортодонтията е част от стоматологията, която се занимава с диагностика, профилактика и корекция на зъбни и челюстни проблеми. Тя дава страхотна усмивка с подредени зъби, коригира и предпазва от функционални проблеми. Пътят към успеха изисква търпение и редовни прегледи, но крайният резултат е впечатляващ и се извършва по биологичен и неинвазивен начин.

Лечение на
проблема

Има различни ортодонтски средства за лечение, подходящи в определени случаи в зависимост от възрастта и бюджета. Ортодонтските апарати се разделят главно на такива, които могат да се свалят- снемаеми и такива, които не могат- фиксирани.

Ортодонтия-768x513

Ортодонтско лечение може да се извърши както при децата, така и при възрастните. При децата, особено със сериозни ортодонтски аномалии, колкото по-рано започне лечението, толкова по-добре. При рутинните детски дентални прегледи, някои деформации още във временното съзъбие, показват бъдещи проблеми. Тези деца трябва да бъдат пренасочени към ортодонт. Нашите специалисти в тази област ще използват специални средства, за да започнат лечението им и ще се борят с вредни навици като смучене на пръст, дишане през устата, стискане на зъби.

За деца със смесено съзъбие, на възраст около 6 до 12 години, признаците на деформации са още по-видими. Тогава лечението е изключително важно и успешно, тъй като челюстите растат и можем чрез различни апаратчета да насочим подреждането в посоката, в която бихме желали. Това е най-доброто време за корекция на дълбока захапка, отворена захапка, кръстосана захапка, липсващи зъби, липса на пространство, хипо или хипер развитие на челюстите. Може да се използват апаратчета или брекети. Апаратчетата могат да бъдат с различни цветове и картинки, за да е мотивиран малчуганът да ги носи. На първото посещение се взимат отпечатъци и се правят рентгенови снимки, за да се изготвят ортодонтски анализ и план на лечение. След това се изработват апаратчетата от зъботехници.

След 13-годишна възраст, брекетите и Invisalign са методи на избор.

Адрес

София, бул. Цариградско шосе 96

Елипс център ет. 11

Телефон

+359 87 706 7777

Е-майл

wecare@thetopdental.com