Skip to content

Повдигане и оформяне на гингивалната линия и редукция на гингивалната усмивка

Има специално име в стоматологията за красотата на венечния контур. Тя се нарича “розова естетика”. Заедно със зъбите, които придават “бяла естетика”, се постига пълният синхрон на красивата усмивка. Понякога, в резултат на тригерни фактори като ортодонтско лечение, хормони, някои лекарства или заради генетични фактори, венците ви могат да изглеждат по-обемни, неравномерни и да покриват повече от нормалното ниво на зъба. Това прави зъбите да изглеждат по-малки. Този тип усмивка се нарича “гингивална усмивка”, тъй като балансът между зъбните структури и венците е нарушен.

Лечение на
проблема

Частта от стоматологията, която изучава венците и костните тъкани, се нарича пародонтология. В The Top, нашите пародонтолози ще се погрижат за проблемите Ви с венците.

35

След първоначален преглед, нашите специалисти ще преценят необходимостта от корекция на гингивалния контур. Процедурите се извършват чрез лазер или с лека, неинвазивна хирургична процедура.

Има определено количество тъкани, които могат да бъдат изрязани, така че стандартът за биологична ширина да не се нарушава. Биологичната ширина е определено количество гингивална тъкан, което трябва да присъства над нивото на костта. Ще се вземат отпечатъци – конвенционални или дигитални за създаването на хирургичен водач за венечния контур. По този начин, шансът за грешки се свежда до минимум. Тази проста и неинвазивна процедура може да даде на усмивката ви много по-добър външен вид. Периодът на възстановяване отнема около 2 седмици. Възможен е лек следоперативен дискомфорт.

Има и друго решение за визуалното прикриване на гингивалната усмивка, тъй като наличието й понякога е свързано с лицевите мускули, които повдигат устната прекомерно. С използването на ботокс, мускулната активност се намалява. В повечето случаи малко количество ботокс са  достатъчни за ефект, продължаващ 6 месеца. 

Адрес

София, бул. Цариградско шосе 96

Елипс център ет. 11

Телефон

+359 87 706 7777

Е-майл

wecare@thetopdental.com