Skip to content

Страх от дентално лечение

Повече за проблема

Страхът от дентално лечение е една от основните причини за влошеното орално здраве при голяма част от населението и появата на различни по степен усложнения, с които ние като лекари по дентална медицина се сблъскваме ежедневно. Именно едно от основните предизвикателства и трудности в нашата работа с пациенти е борбата с този страх.

От какво се причинява?

Денталната фобия е състояние на патологичен, иррационален страх от дентални манипулации, който предизвиква трайно негативна емоция само при мисълта за дентално лечение. Денталната фобия е придобито състояние, което най-често се дължи на старо преживяване, свързано с болка, негативно усещане или липса на комуникация между лекуващия лекар и пациента.

Диагностика

Основната мисия на екипа от The Top e да осигурим на нашите пациенти спокойна и безопасна среда като комуникацията между лекар и пациент е на първо място за постигане на взаимно доверие и желания резултат.

Какво е
Решението?

В клиничната си практика ежедневно се сблъскваме както с възрастни пациенти, така и с деца с изявен страх от дентално лечение, които трудно се доверяват на стоматолога. Правилната комуникацията между лекар и пациент е в основата на постигане на доверена, спокойна и релаксираща атмосфера по време на денталното лечение. Изключително важно е родителите да се грижат за оралното здраве на децата си от ранна детска възраст и да възпитават в тях позитивно отношение към денталния лекар.

Професионалното отношение и индивидуалния подход към всеки пациент както и обсъждането на всяка стъпка от лечението е най-прекият път към преодоляване на страха от дентални процедури.

 

Адрес

София, бул. Цариградско шосе 96

Елипс център ет. 11

Телефон

+359 87 706 7777

Е-майл

wecare@thetopdental.com