Свържете се с нас: +359877067777

Във високотехнологичния свят на съвременната стоматология имплантите се превърнаха в ефективно средство за възстановяване на загубените зъби. Имплантите представляват иновативно и дълготрайно решение, което преодолява някои от ограниченията, свързани с традиционните протези.

Имплантите се препоръчват в случаи, когато зъбите са изгубени поради травма, кариес, пародонтит или други причини. Те предоставят стабилна и функционална заместителна структура за загубените зъби, като създават устойчив и естествен вид. Имплантите се интегрират директно в костта, осигурявайки здравословен фундамент за зъбната конструкция.

  1. Натурален и естетичен външен вид: Имплантите предлагат най-естествената и реалистична алтернатива за възстановяване на изгубени зъби. Те се интегрират в костта  предоставяйки висока степен на естетика, която прилича на естествените зъби.

  2. Стабилност и комфорт: Поставянето на импланти в костта гарантира стабилност и здравословна основа за протезата. Осигуряват   по-голям комфорт при хранене в сравнение с протезите.

  3. Дълготрайност: Имплантите са известни със своята дълготрайност. При правилна грижа и поддръжка, те могат да служат за цял живот. Този факт прави имплантите дългосрочна инвестиция в здравето.

  4. Съхраняване на околната зъбна тъкан: Поставянето на протези обикновено изисква изваждане на съседните зъби или обработка на тъканта. Имплантите, позволяват съхраняването на съседните зъби и тъкани, което е важно за общата устойчивост на устната система.

  5. Подобрено устно здраве: Имплантите не нарушават структурата на околните зъби, както може да стане при мостове или протези. Този фактор подпомага поддържането на добро устно здраве и хигиена.

  6. Психологически комфорт: Изгубените зъби могат да създадат психологическо напрежение за пациента. Поставянето на импланти възстановява не само функционалността, но и самочувствието на пациента, подобрявайки качеството на живот.