Skip to content

Кариеси

Повече за проблема

Може да се изненадате, но кариесът е инфекциозно заболяване. Ако имате нелекувани кариеси, ситуацията се утежнява и все повече се развива. Кариесът се причинява от киселините, които някои видове бактерии в плаката произвеждат.

От какво се причинява?

Кариесът може да бъде различен тип. Когато започне, обикновено е тънък деминерализиран слой. До това ниво на развитие, неговото разпространение е обратимо – чрез агенти, съдържащи флуорид и други минерали, които могат да бъдат дори вашата паста за зъби, както и промени в диетата и устната хигиена. 

Диагностика

Повечето хора посещават Дентална клиника The Top с вече развит кариес – наблюдава се кавитация или „дупка“ в дълбочина на структурите. Тя може да бъде само в емайла на зъба или в дентина, корена на зъба или дори да е достигнала живата част на зъба.

ИЗБЕРЕТЕ Професионално решение

Какво е
Решението?

Кариесите могат да протекат с малко или никаква болка. Обикновено, когато кариесът преминава от емайла към дентина, може да се появи симптоматика – болка или чувствителност в зъба от студени, топли, сладки напитки, храна и лош дъх. Когато достигнат до живата част на зъба, болката става силна и непоносима – особено през нощта. Ето защо е важно да посетите лекар по дентална медицина-с цел диагностициране на кариесите в ранните им етапи, когато лечението е по-просто и разбира се, по-евтино.

В Дентална клиника The Top използваме висококачествени материали, за да възвърнем естествената анатомия на зъбите Ви, която те са имали, след като почистим инфектираните тъкани. Всеки кариес се третира с изолация с кофердам. Това е гумено платно, което се поставя на няколко от зъбите в устата, а други остават под него. Това е изключително важно за дългия живот на пломбите. Преди и след всяко лечение правим фотопротокол, за да може пациентът сам да види как сме възстановили кариозния зъб. Разполагаме и със системата “Icon”, която позволява лечението без изпиляване на някои деминерализирани петна.

 

Адрес

София, бул. Цариградско шосе 96

Елипс център ет. 11

Телефон

+359 87 706 7777

Е-майл

wecare@thetopdental.com