ЛЕЧЕНИЕ НА
КОРЕНОВИ КАНАЛИ

Кореновото лечение, акуратно изпълнено, е от изключително значение и важност за дългия живот на зъба, неговата функция и липсата на инфекция.

Зъбът се състои главно от 2 части – корени и корона. Короната е видимата част на зъба, корените се разполагат в челюстната кост. Короната е съставена от емайл, дентин и пулпа, а корените от цимент, дентин и пулпа. Пулпата е живата част на зъба -състои се от кръвоносни и

лимфни съдове, нерви, недиференцирани клетки и съединителна тъкан. Когато кариесът достигне пулпата, тя се инфектира и пациентът усеща силна болка. Инфектираната пулпа е пълна с различни микроорганизми.

Има специална част от стоматологията, която изучава кореновата система на зъба – тя се нарича ендодонтия.

ЛЕЧЕНИЕ НА
ПРОБЛЕМA

В нашата клиника имаме висококвалифицирани ендодонтисти, които могат да се справят със сложни ендодонтски случаи.

Първо се поставя анестезия, за да бъде денталната процедура безболезнена за пациента. Поставя се kофердам, за да може каналната система на зъба да бъде изолирана от слюнката и бактериите в устната кухина. След това каналите на зъбите се разширяват и промиват със специални разтвори.

В The Top използваме висококачествени системи за машинна и химична обработка на каналите. Нашите ендодонтисти използват увеличение с микроскоп, за да може всеки детайл да се изпълни перфектно. След обработката на каналите следва запълването – херметизирането на кореновите канали с материали за конкретния случай. Преди и след лечението правим рентгенова снимка, за да сме сигурни в качеството на извършеното лечение.

В някои случаи се срещаме със стари коренови лечения, които не са прецизно извършени. В тези случаи инфекцията, която се образува около корените на зъбите, може да доведе до болка, подуване, дори абсцес. Възможно е да има и счупени инструменти, прагове и други усложнения, които само специалист в областта на ендодонтията може да разреши под микроскопско увеличение.

Адрес

София

Бул. Цариградско шосе 96

Елипс център ет. 11

Телефон

+359 87 706 7777

Е-майл

wecare@thetopdental.com