Skip to content

Струпани зъби

Повече за проблема

Струпването на зъби е ортодонтски проблем, който засяга не само естетиката, но и функцията. В резултат на изкривяването на зъбите, тяхното почистване е затруднено, което благоприятства по-голям риск от развитие на кариес и възпаление на венците. Ортодонтските аномалии почти винаги са съпроводени с проблеми със захапката, което от своя страна довежда до по-бързо изтриване на зъбите, намаляване на височината на захапката, влошен външен вид.

 

Какво е
Решението?

Ортодонтско лечение може да се провежда както при деца, така и при възрастни. Важно е родителите да потърсят помощ от специалист-ортодонт, ако забележат проблеми с подреждане на зъбите или захапката при децата си. От съществено значение е ортодонтското лечение да започне навреме. Обикновено стартира с ортодонтски апарати – шини, които се свалят,  могат да бъдат в различни цветове и с картинки

При възрастни ортодонтското лечение се извършва с брекети и Invisalign©. Брекетите могат да бъдат керамични, метални и др. Те са постоянно прикрепени за зъбите и след това с помощта на допълнителни пособия се движат в желаната от специалиста посока, така че да се постигнат желаните резултати.

Друг вариант е системата Invisalign© – най-съвременният метод за лечение на ортодонтски аномалии в днешно време. Движението на зъбите се осъществява чрез прозрачни шини-алайнери, които се свалят. Системата Инвизалайн е все по-предпочитан метод за лечение поради ефикасните си резултати, незабележими са и не са постоянно фиксирани в устата. Носят се поне 20 часа на ден и се свалят  при хранене,което  благоприятстват спазването на добра орална хигиена.Invisalign работи със специален софтуер, чрез който се визуализират всички стъпки на лечението.По този начин пациентът още от самото начало ще може да види какъв ще бъде крайния резултат.

Решението за начина по-който ще протече ортодонтското лечение, се взима след обстоен преглед, фотоснимки, дигитално сканиране и рентгенографии.

Адрес

София, бул. Цариградско шосе 96

Елипс център ет. 11

Телефон

+359 87 706 7777

Е-майл

wecare@thetopdental.com