Свържете се с нас: +359877067777

Обща дентална медицина

В нашата практика използваме най-новите технологии и методи, за да осигурим на пациентите си най-доброто в лечението им.

Силанти

През живота си хората преминават през няколко вида съзъбие – временно, смесено и постоянно. Временните или млечни зъби започват да поникват на възраст около 6 месеца.

Лечение на кариеси

Лечението на зъбния кариес е една от най-честите стоматологични процедури. В Дентална клиника The Тop сме уверени, че всеки детайл от процедурата се извършва по най-добрия възможен начин.

Естетична и ресторативна дентална медицина

Бондинг

Денталният бондинг е процедура, с която формата и цвета на вашите предни зъби могат да бъдат променени чрез фотополимерни (композитни) материали.

Избелване

Много от Вас най-вероятно са чували, че избелването на зъбите може да навреди на емайла. Това не е вярно – можете да навредите на емайла си чрез неодобрени от дентален лекар методи, например, с помощта на сода и лимон. Така че, оставете избелването в ръцете на опитни дентални специалисти – това е безвредна процедура, когато е контролирана от нас!

Фасети без изпиляване

Притеснявате ли се, че фасетите са инвазивно козметично лечение, което изисква изпиляване на здравите Ви предни зъби? За щастие можем да разрешим този мит.

Керамични фасети

Ако мечтаете за Холивудска усмивка, в дентална клиника The Top можем да сбъднем това Ваше желание. Нашият екип, в партньорство със световно признати специалисти в областта на естетичната и ресторативна стоматология ще Ви помогнат да промените визията си и да заблестите с нова усмивка.

Протези

Понякога загубата на зъби е достигнала фаза, при която няма достатъчно зъби за поддържане на зъбните мостове или се наблюдава пълна загуба на всички зъби. Това може да доведе до проблеми със самочувствието, влошен лицев вид, неспособност за нормално хранене, проблеми с темпоро-мандибуларната става, проблеми с говора. Какво е решението?

Обвивни корони

Когато загубата на зъбни структури е толкова напреднала, че пломбата или частичните коронки не са решение, псоитавянето на корони са естетичен и функционален избор. 

Мостове

Няма по-хубаво нещо от естествените зъби. Но понякога дори и с неимоверни усилия, има зъби, които не могат да бъдат спасени. Изваденият зъб може да бъде възстановен по няколко начина – един от тях е мостова конструкция.

Пародонтология

Парадонтално лечение

Пародонтитът или заболяването на венците е широко разпространено и засяга около 20-50% от световното население. То е една от основните причини за загуба на зъби.

Лечение на проблеми със зъбни импланти

Имплантите са сигурен възстановителен метод, но в някои случаи могат да възникнат усложнения. Най-честото усложнение се нарича пери-имплантит. То се дължи на бактериална инфекция. Първоначално се локализира само във венците, след което започва да засяга костта.

Гингивална линия и редукция на гингивалната усмивка

Има специално име в стоматологията за красотата на венечния контур. Тя се нарича “розова естетика”. Заедно със зъбите, които придават “бяла естетика”, се постига пълният синхрон на красивата усмивка.

Орална хирургия и имплантология

Екстракция на мъдреци

Възможно е мъдреците да пробият в нормална позиция, но също така и да са с наклон, в хоризонтална, дори в обърната позиция. Тези аномалии в разположението може да причинят дискомфорт, дори увреждане на зъбите в съседство.

Импланти или мост върху естествени зъби?

Имплантите имат редица предимства в сравнение с поставянето на мост.

All-On X

All-on-X е лечение, което предлагаме при изцяло обеззъбени пациенти. Какъв ще бъде точният брой импланти във всяка челюст определят специалистите след интраорален преглед и компютърна томография.

Импланти в един ден

Имплантите, поставяни за един ден, представляват иновативен метод за бързо и ефективно възстановяване на зъби. Въпреки че този процес е по-бърз, той изисква внимателно планиране и е подходящ само за определени случаи, при които са изпълнени определени условия за успешно поставяне на имплантите за един ден.

Дентални импланти

Имплантите представляват иновативно и дълготрайно решение за възстановяване на обеззъбени участъци в наши дни. Те предоставят стабилна и функционална заместителна структура за загубените зъби, като създават устойчив и естествен вид.

Лечение на проблеми със зъбни импланти

Имплантите са сигурен възстановителен метод, но в някои случаи могат да възникнат усложнения. Най-честото усложнение се нарича пери-имплантит. То се дължи на бактериална инфекция. Първоначално се локализира само във венците, след което започва да засяга костта.

Ортодонтия

Брекети

Съществуват различни видове брекети, които се използват за коригиране на зъбите и подобряване на усмивката. Изборът на брекети зависи от индивидуалните нужди на пациента, предпочитанията му и финансовите възможности.

Алайнери

Добре дошли в 21 век. Съвременната ортодонтия предлага решения, чиито концепции са насочени все повече към невидимимата ортодонтия. А нейните най-изтъкнати членове са семейството на алайнерите. Дентален Център The Top е водеща Invisalign клиника.

Ортодонтски апарати

Ортодонтско лечение може да се извърши както при децата, така и при възрастните. Пътят към успеха изисква търпение и редовни прегледи, но крайният резултат е впечатляващ и се извършва по биологичен и неинвазивен начин.

Ендодонтия

Лечение на коренови канали

Ендодонтията е специален дял от стоматологията, който изучава кореновата система на зъба.