All-on-4/all-on-6

All-on-4/ All-on-6 е лечение, което предлагаме при изцяло обеззъбени пациенти. X е броят на имплантите във всяка челюст. Четири импланта са минимум. Въпреки че цената на 4 импланта звучи по-привлекателна от цената на повече, понякога във всяка челюст трябва да се поставят поне шест импланта. Няма универсална ситуация, така че след интраорален преглед от нашите специалисти и компютърна томография, пациентът ще знае точния брой на необходимите импланти.

Лечение на
проблема

След първоначален преглед и планиране, нашите зъботехници ще създадат 2 вида водачи – протетичен и хирургичен. Те правят операцията много по-лесна за специалистите и по този начин имплантите се поставят точно на планираното място.

Под локална анестезия се отваря ламбо и се разкрива костта. През хирургичния водач чрез поредица от фрези се създава „легло“ за имплантите. След това те се поставят в костта. Ламбото се зашива. При тази процедура, възстановяването на липсващите зъби става с така наречения хибриден мост. Той е нещо средно между протеза и мост. В повечето случаи той е пластмасов – част от венците и зъбите се възстановяват с тази пластмаса, но има много по-малък обем от обикновена протеза. Също така позволява 60% връщане на дъвкателните функции, тъй като е прикрепен към имплантите и не се движи. Може да се постави до 48 часа след операцията, така че пациентът да се радва на нова усмивка по-скоро. Важно е в този случай да се постигне добра първична стабилност на имплантите. Тя се мери след поставянето на имплантите със специално устройство.

Scroll to Top