Бондинг

Денталният бондинг е процедура, с която формата и цвета на вашите предни зъби могат да бъдат променени чрез фотополимерни (композитни) материали. Денталният бондинг представлява по-бюджетна алтернатива на керамичните фасети.

В днешно време композитите са толкова добри, че освен по-добрите механични качества, те също имат по-добри естетични характеристики. Ние използваме дентинни и емайлови композити, които имитират опацитета на дентина или транспарентността на емайла. Благодарение на голямото наличие на цветове, може да бъде избран точният нюанс на зъбите Ви. Имаме и различни багрила, които могат да пресъздадат в емайла пукнатини, петна, синкав нюанс и всички желани характеристики на Вашите естествени зъби.

Лечение на
проблема

При първото посещение нашите ресторативни и естетични специалисти по дентална медицина взимат отпечатък, дигитален или конвенционален, от горната и долната зъбна дъга.

Правят се няколко фотоснимки и се взима интервю от пациента с няколко въпроса. Всичко това подпомага да се създаде софтуерен дизайн на Вашата усмивка – перфектните форма и размери на зъбите. При следващото посещение можете да одобрите дизайна, който ще бъде прехвърлен в устата Ви или да пожелаете някакви промени. След това, на същото или на следващото посещение, се извършва денталният бондинг. Зъбите Ви се изолират с помощта на кофердам, за да се запази работното поле от слюнка, дъх или каквато и да е влага. Това помага за дългия живот на възстановяванията. След това, с помощта на матрица, козметичният специалист започва да добавя композит върху съответните повърхности. Процедурата може да отнеме няколко часа, но резултатът е зашеметяващ. Без никакво изпиляване, усмивката Ви е напълно променена.
Предимството на бондинга пред керамичните фасети е липсата на изпиляване и цената. Недостатъкът е, че възстановяването трябва да се полира на всеки 6 месеца с цел освежаване на вида.

Scroll to Top