Свържете се с нас: +359877067777

Ортодонтията е дял от денталната медицина, който се занимава с диагностика, превенция, мениджънт и корекция на различни малоклузии. Те от своя страна най-често се изразяват в проблеми свързани със захапката, скупчени зъби и влошени естетични възприятия на пациентите. 

В резултат на изкривяването на зъбите, тяхното почистване е затруднено, което обуславя по-голям риск от развитие на кариес и възпаление на венците. Ортодонтските аномалии почти винаги са съпроводени с проблеми със захапката, което от своя страна довежда до по-бързо изтриване на зъбите, намаляване на височината на захапката и влошен външен вид.

Брекети

Съществуват различни видове брекети, които се използват за коригиране на зъбите и подобряване на усмивката. Изборът на брекети зависи от индивидуалните нужди на пациента, предпочитанията му и финансовите възможности.

Алайнери

Добре дошли в 21 век. Съвременната ортодонтия предлага решения, чиито концепции са насочени все повече към невидимимата ортодонтия. А нейните най-изтъкнати членове са семейството на алайнерите. Дентален Център The Top е водеща Invisalign клиника.

Ортодонтски апарати

Ортодонтско лечение може да се извърши както при децата, така и при възрастните. Пътят към успеха изисква търпение и редовни прегледи, но крайният резултат е впечатляващ и се извършва по биологичен и неинвазивен начин.