Протези

Протезите могат да бъдат няколко типа – цялостни и частични, конвенционални и върху импланти. Понякога загубата на зъби е достигнала фаза, където няма достатъчно зъби за поддържане на зъбните мостове или се наблюдава пълна загуба на всички зъби. Това може да доведе до проблеми със самочувствието, влошен лицев вид, неспособност за нормално хранене, проблеми с темпоро-мандибуларната става, проблеми с говора.

Лечение на
Проблема

Конвенционалните протези обикновено са изработени от пластмаса или пластмаса с метал. Те могат да бъдат тотални и частични. Частичните протези разчитат на пасивно задържане и задръжни средства, захващащи се за останалите в устата зъби. 

Протези

Тоталните протези разчитат само на пасивно задържане. Задържането е изключително трудно при липса на достатъчно кост, особено в долната челюст. Протезите възвръщат част от дъвкателната функция и лицевия вид. Въпреки това, имат много недостатъци – поради размера си, те влошават функцията на вкусовите рецептори, понякога се движат при хранене и не отговарят на естетичните изисквания на някои пациенти.

В The Top имаме решение за пациентите, които желаят да не понижават комфорта си на хранене и външен вид , а именно –  имплантологията. За изцяло обеззъбените пациенти предлагаме възстановяване с импланти  All-on-4 или All-on-6. Върху всяка една челюст се поставят минимум 4 импланта, които задържат така наречения хибриден мост. Този вариант е естетичен и възвръща комфорта на нормалното хранене.

Scroll to Top