Свържете се с нас: +359877067777

Дентални импланти

Зъбните импланти са най-съвременният метод за възстановяване на обеззъбени участъци в наши дни.  Специалистите ни по имплантология са се обучавали в международни дентални университети при едни от най-добрите лектори и специалисти в света, за да могат да гарантират на своите пациенти най-високо качество на лечение.

дентални импланти
Tooth implant. Implant dental and health tooth, healthy implant, vector illustration

Лечение на проблема

Зъбните импланти са винтове, които са изработени от титан. Това е биосъвместим метал, който дори и хората с алергии към метал могат да имат в устата си. Имплантът е предназначен да замести корена на липсващия зъб. Когато липсват няколко зъба, могат да се поставят повече от един импланта. След интеграцията на имплантите  в костта,  се поставят корони, мостове или протези, за да се възстанови нормалната функция и естетика на съзъбието.

Какъв е процесът?

01
Първоначален преглед
Ако посетите нашата клиника за консултация за дентални импланти, ще направим рентгенова снимка, 3D скенер и дигитално сканиране. Ще Ви попитаме за медицинската Ви история. Нашите имплантолози ще Ви дадат съвет за това какъв е най-добрия план за лечение за Вас, дали имплантите са най-добрият избор, колко импланти ще Ви трябват и какъв тип, ще е необходимо ли костно заместване или повдигане на синуса. Ще бъде назначен час за операцията. Няколко дни преди операцията ще се направи почистване на зъбния камък и плака , за да намалим бактериалното число в устата.
02
Планиране на операция
Ще направим внимателно планиране на операцията и ще създадем два вида водачи – протетичен и хирургичен с помощта на 3D томографията и дигиталното сканиране. Ще ги принтираме в нашата лабораторията. Те ще помогнат за прецизното и правилно поставяне на имплантите, намалявайки възможността за грешка, както и оперативното време.
03
Поставяне на имплант
Процедурата за поставянето на един или повече импланта започва с поставяне на анестезия. Отваря се ламбо, за да се разкрие костната тъкан. Следва, поредица от имплантологични фрези за оформяне на “леглото” за импланта. След това имплантът се завинтва в леглото и раната се зашива. Процедурата е минимално инвазивна за максимален следоперативен комфорт на пациента.
04
Време за интеграция
Времето за интеграция на импланта в костта е индивидуално и отнема приблизително 3 месеца. След това се прави временна корона, за да се оформят венечните тъкани по възможно най-естетичния и биологичен начин. Три месеца по-късно се поставя постоянната корона. Друга възможност е незабавното натоварване – временната корона се поставя след операцията, когато има индикации за това.

Имплантите представляват иновативно и дълготрайно решение, което преодолява някои от ограниченията, свързани с традиционните протези.

Имплантите се препоръчват в случаи, когато зъбите са изгубени поради травма, кариес, пародонтит или други причини. Те предоставят стабилна и функционална заместителна структура за загубените зъби, като създават устойчив и естествен вид. Имплантите се интегрират директно в костта, осигурявайки здравословен фундамент за зъбната конструкция.

  1. Натурален и естетичен външен вид: Имплантите предлагат най-естествената и реалистична алтернатива за възстановяване на изгубени зъби. Те се интегрират в костта  предоставяйки висока степен на естетика, която прилича на естествените зъби.

  2. Стабилност и комфорт: Поставянето на импланти в костта гарантира стабилност и здравословна основа за протезата. Осигуряват   по-голям комфорт при хранене в сравнение с протезите.

  3. Дълготрайност: Имплантите са известни със своята дълготрайност. При правилна грижа и поддръжка, те могат да служат за цял живот. Този факт прави имплантите дългосрочна инвестиция в здравето.

  4. Съхраняване на околната зъбна тъкан: Поставянето на протези обикновено изисква изваждане на съседните зъби или обработка на тъканта. Имплантите, позволяват съхраняването на съседните зъби и тъкани, което е важно за общата устойчивост на устната система.

  5. Подобрено здраве: Имплантите не нарушават структурата на околните зъби, както може да стане при мостове или протези. Този фактор подпомага поддържането на добро устно здраве и хигиена.

  6. Психологически комфорт: Изгубените зъби могат да създадат психологическо напрежение за пациента. Поставянето на импланти възстановява не само функционалността, но и самочувствието на пациента, подобрявайки качеството на живот.

Какво споделят нашите клиенти?

След сложна интервенция в друго болнично заведение, получих тежки усложнения и нито един лекар не искаше да и постави импланти. Всички клиники, към които се  обърнах, отказваха да ме лекуват....

Стефка Спасова
Placeholder

Намерих правилното място за себе си, благодарение на което в момента съм тук. Това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало може би през последните 15 или 20 години. Нещо,...

Мария Хинкова

Живея между София и Кейп таун,  Aфрика от 15 години почти! Аз имах проблем и един мой приятел лекар там ми каза: „Ти ходила ли си на зъболекар. Трябва да отидеш...

Даниела Л.
Placeholder

Водещи за мен при избора на клиника са специалистите, на първо място, безусловно. Моя близка ми посочи клиниката, много спешно реагираха, имах образуван джоб и най-доброто решение беше да се направи...

Валери Йорданов
Placeholder

Избрах денталнa клиника The Top, защото търсих цялостно решение с високо качество. Имах мостове от 15 г. и исках да намеря комплексно решение. Приоритетите, които заложих при първото си посещение...

Данко Костов
пломби

Запазете консултация

Безболезнено лечение
Грижа след лечение
Съвременни технологии и оборудване
Удобна локация