Д-р Галип Гюрел

Образование и кратка биография

С дипломи от факултета по дентална медицина на Медицински университет, град Истанбул, университета в Кентъки (специалност протетика) и истанбулския университет Йедитепе (отново протетика), доктор Гюрел постига целта си да осигури най-доброто естетично и протетично дентално лечение за всеки пациент.
Доктор Гюрел има обширен и признат списък от научни постижения в неговата област, започвайки с факта, че е основател и президент на ЕDAD (Турската академия за естетична дентална медицина). Доктор Гюрел също така е бил президент на Европейската академия за естетична дентална медицина през 2011 и 2012 година.

През октомври 2014 година, Доктор Галип Гюрел получава награда „Смигел“ от Ню Йоркския университет по дентална медицина. Наградата „Смигел“ се присъжда на дентални лекари, чиято работа в областта на естетичната дентална медицина демонстрира перфекционизъм, талант, визия и посвещение и които са допринесли значително в тази област и стимулират нейното обогатяване. Това е награда, която получават най-добрите естетични специалисти и отразява тяхното допринасяне, подкрепа на подобряването на естетичната дентална медицина, технологичния напредък в тази сфера, визията им и способността да презентират иновативни идеи сред колегите си по целия свят.

Доктор Гюрел е член и на Американската асоциация за естетична дентална медицина и Американската академия за ресторативна дентална медицина, както и горд дипломат на Американския борд за естетична дентална медицина.

Списъкът с професионалните постижения се надгражда с позицията на главен редактор на турското списание „Quintessense” и редакторския борд на журнала AACС, EJED (Европейски журнал за естетична дентална медицина).

Следвайки своята безкрайна страст към естетиката и обучението, Доктор Гюрел изнася лекции за естетиката в денталната медицина включително и на вече завършили доктори в Ню Йоркския университет, в Йедитепе, Турция. Той е автор на „Изкуството и науката при керамичните фасети“, публикувано в списание „Quintessence“ през 2003 година. 

Специалност
Протетика
Афилиации и награди

Гост професор на Ню Йоркския университет и Марсилския университет. Награда „Смигел“ през октомври 2014 година, тържествено връчена от Ню Йоркския дентален колеж.

Публикации
  • „Науката и изкуството на керамичните фасети“, 2003,
  • Списание Quintessence с повече от 20 статии, както и автор на глави в различни дентални учебници.
Интереси

В свободното си време Доктор Гюрел обича да играе голф.

Scroll to Top