Ницан Бичачо

Доктор на денталните науки
Образование и кратка биография

Ницан Бичачо, доктор на денталните науки, завършва през 1984 факултета по дентална медицина в Еврейския университет в Йерусалим, Израел-  факултет по дентална медицина Hadassah.

 Професор Бичачо държи длъжността на експерт в областта на протетиката и ранкът на професор във факултета по дентална медицина, Еврейския университет в Йерусалим- Hadassah, Израел.

 Той преподава в катедрите по орална рехабилитация в денталните факултети в Еврейския университет, Йерусалим и университета Тел Авив, Израел.

 Професор Бичачо е изключително активен в международните дентални среди и бивш президент и перманентен член на Европейската академия по естетична дентална медицина (ЕАЕD). Той участва в редакторските бордове на редица водещи световни дентални журнали.

 Професор Бичачо е ко-изобретател на иновативни и добре продаващи се имплантологични системи и е създател на множество концепции за клинични техники, широко използвани в световен мащаб.

Специалност

Публикува и води лекции навсякъде по света в областта на денталната имплантология, неснемаемо протезиране, интердисциплинарен подход и иновативни лечебни опции в естетичната дентална медицина.

Афилиации и награди

Бивш президент и перманентен член на Европейската академия по естетична дентална медицина (EAED).

Член в редакторския борд на множество водещи дентални журнали

Почетен член на водещи асоциации и общества навсякъде по света.

Професионален консултант за множество дентални компании

Публикации
  • Повече от 70 клинични статии, глави в книги и  редакции.
  • Ко-автор на „Дентална визуализация“, публикуване от Quintessence.
Интереси

Щастлив баща на 5 деца, запален фен на книгите и любител на пури.

Scroll to Top