Свържете се с нас: +359877067777

Лечение на кариеси

Лечението на зъбния кариес е една от най-честите стоматологични процедури. В Дентална клиника The Тop сме уверени, че всеки детайл от процедурата се извършва по най-добрия възможен начин.

пломби

Почистване и възстановяване

Обикновено, след като зъбните повърхности се почистят от кариозната тъкан, някои от стените на зъба липсват. Те трябва да бъдат възстановени.

Възстановяване

Има няколко начина, по които това може да бъде направено – с композитен материал, засилени композитни или керамични пломби (индиректни възстановявания, частични корони), в зависимост от количеството и разположението на зъбната структура, която липсва.

Фотополимери

В повечето случаи зъбът може да се възстанови с обикновен композитен материал – фотополимер. Днес вече не използваме материали като амалгама или химиополимер.

В нашата клиника използваме последно поколение фотополимери с високи естетични и механични качества. Разполагаме с различни материали, създадени да пресъздават свойствата на дентина и емайла. Това е особено полезно, когато се възстановяват предни зъби.

Dentist examining a female patient with tools at dental clinic

Лечение на проблема

В нашата клиника правим всяка една пломба с помощта на kофердам. Това е платно, коeто позволява само един зъб или няколко зъба да бъдат изолирани от слюнката и бактериите в човешката уста.

По този начин работното поле е сухо, което се изисква при работата с композитни материални и пломбата издържа изключително добре във времето. Ние пресъздаваме естествената анатомия и функцията на зъба. 

Някои хора могат да си кажат “Защо ми е нужна красива анатомия на кътник, която никой не може да види?”. Истината е, че това може да предотврати много проблеми в дългосрочен план и дава възможност за по-добра дъвкателна функция. Обикновено животът на една обтурация е около 10 години, но трябва да се полират на около 1 година.

В някои случаи, след премахване на стара амалгамна пломба или когато кариесът се е развил на много голяма повърхност, обикновената пломба вече не е решение, тъй като може да се счупи с течение на времето. Тогава поставяме така наречените частични корони или индиректни възстановявания. Те могат да бъдат направени от засилени композитни или керамични материали, в зависимост от клиничния случай. 

Какво споделят нашите клиенти?

Изключително съм доволна и от сърце препоръчвам клиниката! За мен най-важно беше да имам достъп до най-добрите специалисти. Класата е различна, а вие имате класа. Изключителни професионалисти, много сърцати, много...

Станимира Георгиева

Идвам с удоволствие! Tук всичко е просто на едно много по-високо ниво. На топ ниво, наистина. Със сигурност препоръчвам клиника The Top на близки и приятели, защото качеството е високо, професионализмът...

Ралица Стоева
пломби

Запазете консултация

Безболезнено лечение
Грижа след лечение
Съвременни технологии и оборудване
Удобна локация